Jul och nyårsdukning!

Goddagens allihopa!

Ja nu är det bara 3 dagar kvar! 🙂

Barnen vankar omkring julgranen och små klämmer på sina paket och säger ”Vad är det här i?” – Värt ett försök, men ni får vänta! 🙂

Jag tänkte ge lite tips på dukningar inför jul och nyår här idag. Det finns lite vett och etikett när det kommer till dukning, men jag tycker att som med det mesta – känns det bra för dig så är det rätt för dig.

dsc_0556

Jag har tagit av det jag har hemma. Jag har blandat porslin från Ikea och Åhlens av tallrikar vi har hemma. Jag har tagit en vanlig vit servett och bara knutit ett presentsnöre runt.

dsc_0585

Man kan även använda naturen till dukning. 🙂 Här kan man använda sig av allt från kottar till kvistar. Se bara till att skaka av det först så du inte får med dig ovälkomna kryp!

dsc_0587

Mycket går att fynda på blocket, som till exempel mina Carolina Gynning glas som jag har i både champagne och vinglas. Dessa köpte jag för 100:-/st istället för 249:-/st som dem annars kostar.

dsc_0599

Något som också kan vara bra att tänka på är ”less is more” och det är detaljerna som gör det. Vill du inte slå på stort och ha ett blomster arrangemang i mitten av bordet som tar upp all uppmärksamhet så är det enkelt att lägga in sop detaljer som en liten skumtomte eller polkastång på servetten.

dsc_0600

dsc_0594

Vill man vara extra kreativ och har tid över så kan man även köpa billiga glas och en sprayflaska med guld eller exempelvis silverfärg från Panduro Hobby. Och sen är det bar att gå loss!

Själv har jag nedan dekorerat glaset med servett och presentsnöre om man inte vill ha det på tallriken.

Ett ställe som jag älskar är My Perfect Day som har allt inför kalas och fest!

dekoration-glas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns även jättefina och billiga tips på Sköna hem där dem också har tagit fram just dukningar av det man oftast har hemma. Om inte annats, testa dig fram och glöm inte att gärna tagga oss i bilder på instagram med @inredningstipset så även andra kan få ta del av era fina kreationer 🙂

Jag kommer såklart lägga upp bilder från vår jul och min dukning!

 

Ha en fortsatt kanon dag!